Koulutusta uusille Express-kisaajille

Kuinka mennään lujaa?

Valvoja: mhm

teroa
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Loka 17, 2007 9:37 am
Paikkakunta: Espoo

Koulutusta uusille Express-kisaajille

Viesti Kirjoittaja teroa »

Express-kanta Suomessa alkaa olla jo sen verran suuri, että omistajat vaihtuvat ja uusia expressistejä tulee tasaisella vauhdilla. Rantapuheiden mukaan tulokkailla on kovastikin kisailuhaluja, mutta monet toivovat pientä coachausta asioiden suhteen.

Express-porukka on joviaalia ja ystävällistä, joten apuja saa ihan vaan pyytämällä keneltä tahansa express-aktiivilta. Koulutuskysyntää tuntuu olevan kuitenkin sen verran runsaasti, että hoidetaan asiaa organisoidummin..

Jos haluat vinkkejä siihen, miten Express saadaan kulkemaan vauhdikkaasti tai haluat muuten vain alentaa kynnystä kisoihin osallistumiseen, laita sähköpostia. Katsotaan, mikä olisi sopiva tapa edistää purjehdustaitojenne kehitystä. Helppoja tapoja tiedon jakamiseen on hypätä johonkin kokeneemman Express-porukan gastiksi vaikka johonkin viikkokisaan(gastipulaa tuntuu olevan monilla jatkuvasti) tai istutetaan tutor teidän veneeseenne..

teroaulanko@yahoo.com

Nyt loppukaudesta on vielä jonkin verran kisoja jäljellä, joten vielä ehtii hyvin kouluttautumaan. Jatketaan hommaa keväällä, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos aihe yhtään kiinnostaa. Tunnetusti kisaaminen on nopein ja tehokkain tapa oppia purjehtimaan paremmin.
mhm
Viestit: 29
Liittynyt: Pe Elo 22, 2008 9:44 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Koulutusta uusille Express-kisaajille

Viesti Kirjoittaja mhm »

Viime syksynä omistajaa vaihtanut Ragamuffin tarttui Kiran tarjoamaan tilaisuuteen. Saimme kädestä pitäen ohjausta venevauhdin kehittämiseen Kiran Kristian Thomassonilta eilisessä HSK:n torstaikisassa (17.9.), josta suuri kiitos Kristianille! Koulutuksen tuloksellisuudesta on jopa kuvallisia todisteita:

http://www.flickr.com/photos/xzoom/3928 ... 273413491/

(huomaa miten suuuremmat ja nopeammat veneet jäävät jalkoihin!)

Olemme enemmän kuin halukkaita saamaan koulutusta jatkossakin ja olisi hienoa, jos saataisiin laajempaakin Express OD-treenausta aikaiseksi, kuten 2007 (ks. http://www.expresspurjehtijat.net/oldfo ... ehdus.html).

Terveisin,

Manne "Rasta-Man" Miettinen
Ragamuffin
vvoltti
Viestit: 88
Liittynyt: La Syys 29, 2007 6:19 pm

Re: Koulutusta uusille Express-kisaajille

Viesti Kirjoittaja vvoltti »

Nyt on jengiin tullut ja tulossa mukaan aika paljon uutta porukkaa. Meillä on talvitapaamisessa ollut perinteisesti eri aiheista teoriapuolen koulutusta, viimeksi sääntöasiaa. Ensi talven tapaamisen teema voisi hyvin olla jotain noviiseille suunnattua tyyliin miten pääsee alkuun expresspurjehduksessa, mitä asioita kannattaa harjoitella ensin ja mitä vasta myöhemmin jne.

Varsinkin vesillä tapahtuvan koulutuksen toteutuminen riippuu pitkälti eri osapuolien omasta aktiivisuudesta. Kaikkien kannattaa muistaa, että Expressluokassa ei ole koskaan ollut mitään "ylhäältä johdettua" organisoitua toimintaa. Ainoa mikä tulee annettuna on kilpailuohjelma. Kaikki muu mitä on vuosien varrella tehty (=aika paljon), on perustunut purjehtijoiden itsensä enempi vähempi spontaaniin innostukseen ja oma-aloitteisuuteen. Ja näin sen pitää ollakin. Jos/kun kevääksi löytyy innokkaita kouluttajia (tuossahan jo yksi vapaaehtoinen ilmoittautui, muitakin löytynee) sekä koulutettavia, niin kannattaa toki laittaa hynttyyt yhteen ja sopia joku yhteinen aika, jolloin kaikki lähtee vesille ja yksi kouluttaja voi samalla kertaa jakaa oppejaan useammalle venekunnalle.

T.

Ville
anssi
Viestit: 37
Liittynyt: Su Syys 30, 2007 10:11 pm

Re: Koulutusta uusille Express-kisaajille

Viesti Kirjoittaja anssi »

Sallinen voi tulla ajelee busterilla, kuvaa kameralla ja huutelee neuvoja jos maksatte bensat.

Terveisin,

Anssi
Vastaa Viestiin