jääkaappi

Vinkkejä, selostuksia, kohteita...

Moderator: mhm

Post Reply
2383
Posts: 32
Joined: Fri Nov 02, 2007 9:00 am
Location: Jyväskylä

jääkaappi

Post by 2383 »

onkohan retkeilevillä expresseillä kylmäboxeja.millä niitä käytetään,sähköllä varmaan. :?:
vvoltti
Posts: 88
Joined: Sat Sep 29, 2007 6:19 pm

Post by vvoltti »

Harvalla on käsittääkseni mitään sähkötoimista jääkaappia, muutamasta olen kuullut, mutta yleisin on vakioratkaisu eli ihan plain kylmäboksi. Toimii yllättävän hyvin kun sitä osaa käyttää. Eihän siitä kauhean kauaa ole kun sähköjääkaappi oli erittäin harvinainen normaalikokoisissa purjeveneissä. Tänäkin päivänä sen joutuu vielä ruksaamaan lisävarustelistalta joissain uusissakin veneissä.

Eli ihan perinteinen "pari kylmäkallea, lähespakastettu limu/mehu, vähän pakastelammasta" ja näiden voimalla säilyy sitten ne jauhelihat, juustot, voit ja maidot ihan hyvin muutamia päiviä, kunnes ollaan taas kaupassa käymässä. Plus sitten aika ison osan normaalisti kylmäsäilytettävistä tuotteista voi korvata samantapaisilla lämpimässä säilyvillä. Plus punkkien alla merta vasten on ainakin alkukesästä varsin viileää.

Meillä ruokavalio noudatteli pitkälti linjaa day1 tuore jauheliha/kana, day2 makkara tms., day3 joku pakastettu liha tai kokoliha, day 4 purkkiruoka
-> kauppaan ja alusta uudestaan.

Moni osaa hyödyntää erilaisia kuivattuja tuotteita, mulle jäänyt vähän niukaksi nämä taidot.

Ville
McInen
Posts: 68
Joined: Fri Oct 05, 2007 7:17 pm
Location: Lahti

Re: jääkaappi

Post by McInen »

Juu, meillä on samat viritykset kuin Villellä sillä lisäyksellä, että säilytämme kahta kylmälaukkua keulassa, kemiallisen WC:n paikalla. Tavallisia styrox-laatikoita, joita on hieman madallettu vannesahalla.

Kaasuviritelmiä ei oikein Expressiin taida saada kun pullolle ei ole sellaista paikkaa mistä mahd. vuotava kaasu pääsisi valumaan pois (ei kiitos pilssiin). Sähkökaappi vaatisi aurinkopaneelin ja meillä on kyllä 20W irtonainen paneeli mutta sen tuottama latausvirta riittää vain perussähkön kulutuksen (radio, valot, lämmitin) osittaiseen kompensointiin ja 100Ah akun lataamiseen kotisatamassa. Yksi kaveri toisin väitti, että hänen kiinteästi asennettu 20W paneelinsa riittää joko lämmittimen tai jääkaapin virrankulutukseen ja kuulemma molempia ei tarvitse samanaikaisesti... :)
Antti
2383
Posts: 32
Joined: Fri Nov 02, 2007 9:00 am
Location: Jyväskylä

Re: jääkaappi

Post by 2383 »

nyt sitten tuli kuitenkin hankittua tommonen akkukäyttöinen viileäboxi sekä isompi aurinkokenno.tämä ihan ulkoisen painostuksen vuoksi.kennot yhteensä 55W.kyllä se viikonlopun yli riittää vaikka meill'ä on lisäksi vieläTV. :oops: .
ryde
Posts: 4
Joined: Wed Oct 10, 2007 3:37 pm

Re: jääkaappi

Post by ryde »

Moro!

mulla veneessa tommonen waecon jääkaappi. mallia kylmälaukkukoko.
akkukapasiteettiä veneessä noin 200ah ( 3kpl ) ja latailen sitä maasähkölllä.
keskimäärin akut kestää noin 8-10pvä lataamatta, kun muuhun tuota sähköä veneessä ei oikein mene, kuin jääkaappiin.
halpa tuo waeco ei ollut, mutta maksanut itsensä melkein takaisin, kun aina satamassa joku vaihtaa 2 lämmintä olutta yhteen kylmään..


-mikko
2383
Posts: 32
Joined: Fri Nov 02, 2007 9:00 am
Location: Jyväskylä

Re: jääkaappi

Post by 2383 »

no niin vajaan kolmen viikon koekäytön jälkeen jääkaappi osoittautui oikein hyväksi.ruoka säilyy hyvin ja Olut tosiaan on kylmää.maasähköstä latasin kokeeksi, mutta vain pari tuntia, niin merkkivalo näytti jo vihreää.
Post Reply