Uusia kilkkeitä kannelle

Helat, purjeet, pohja, riki jne.

Valvoja: mhm

McInen
Viestit: 68
Liittynyt: Pe Loka 05, 2007 7:17 pm
Paikkakunta: Lahti

Uusia kilkkeitä kannelle

Viesti Kirjoittaja McInen » Ke Maalis 26, 2008 11:08 am

Geronimon kansivarustus on mallia alkuperäinen ja nyt sitä olisi tarkoitus pikkuhiljaa uusia. Tavoitteena on turvallinen, käytännöllinen ja kohtuuhintainen varustetaso.

Turvallisuusnäkökulmasta ensimmäisenä on uusittava spinnun plokit takakulmiin. Ajatuksena on vaihtaa uudet, tavalliset plokit taakse ja tuoda skuutit niiden kautta sitloodan etuosaan toisille (räikkä)plokeille ja sieltä sitten tarvittaessa vinsseille. Olisiko jollain hyviä/huonoja kokemuksia joistain plokimalleista vai uskonko kauppiasta esim. Harkenin Rachamatic:in ylivertaisuudesta?

Käytännöllisyysnäkökulmasta uusintaan menevät alkuperäiset vinssinvapauttimet (jotka vapauttelivat jo ihan itsestään viime kesänä). Olemme päätymässä Spinlocin XAS-sarjaan, molemmille puolille triplat. Onko kokemusta tuosta?

Vinssinvapauttimiin liittyen G:n katolle tulee lisäpainoa eli toinen vinssipari. Alkuperäinen pari on Lewmarin kaksinopeuksinen ja tämä "uusi" pari on pienempi eli Lewmarin yksinopeuksinen seiska. Uudet vinssit tulevat palvelemaan falleissa, outhauleissa, cunnarissa ja kikassa, vanhat jäävät skuuttivinsseiksi nykyisen sijaintinsa takia. Tehokkaampia taljoja emme ryhdy rakentelemaan, vaikka ne varmasti olisivatkin täsmällisempiä trimmattavuuden kannalta. Tähänkin aiheeseen saa kommentoida ihan vapaasti :)

Hintoja katselin sen verran, että vahvan euron ansiosta näyttäisi kannattavan tilata jenkeistä rojut ja maksaa kiltisti rahti, vakuutukset, arvonlisävero ja tulli. Esimerkiksi tuo Spinlock-pari maksaa kotiin kuljetettuna 302€ kun täkäläiset kauppiaat pyytävät 2 x 181€ = 362€. Jos lähetys tulee vahingossa ohi tullin tarkastuksen, tullin ja alvin maksaminen jää käsittääkseni oman aktiivisuuden varaan... :roll:
Antti

vvoltti
Viestit: 88
Liittynyt: La Syys 29, 2007 6:19 pm

Viesti Kirjoittaja vvoltti » Ma Maalis 31, 2008 1:46 pm

Ronstanin automaattiräikkä on meillä toiminut ihan hyvin spinnussa. Huokeampi kuin harken, josta ei ole kokemuksia.

Spinlokin XAS:stä on meillä ja muillakin oikein hyvät kokemukset. Vinkki, jos tämmöinen miellyttää: meille en laittanut triplaa vaan tuplan plus yksittäisen siten, että purjehdittaessa käytössä olevat lukot (spinnu ja fokkafalli) ovat hieman lähempänä sitlooraa ja ne lukot, joihin ei kisan aikana kosketa (stooran falli ja reivit) on vastaavasti puoli vapauttajanmittaa edempänä.

Cunnari, outhauli ja kiki vinssillä ovat kyllä ihan pebasta, taljaa vaan.

Vastaa Viestiin