Barberit fokalle

Helat, purjeet, pohja, riki jne.

Valvoja: mhm

okuivala
Viestit: 20
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2010 1:25 pm

Barberit fokalle

Viesti Kirjoittaja okuivala » Su Touko 23, 2010 6:37 pm

Onko kukaan laittanut barbereita fokalle sivutuulilegejä varten?
Minkälaiset blokit ja köydet?

Otto

vvoltti
Viestit: 88
Liittynyt: La Syys 29, 2007 6:19 pm

Re: Barberit fokalle

Viesti Kirjoittaja vvoltti » Ma Touko 24, 2010 2:37 pm

Kai noita useimmilla oli, ei varmaan kaikilla. Demokratiassa on 3x talja. Varvaslistassa ollut tuplaploki toimi vähän huonosti kun vetää vinoon, jos tekee tyhjästä niin 3 yksittäistä plokia (plus ehkä neljäs taaemmaksi taittoplokiksi ennen rapulukkoa) on parempi. Saaristo ja avomerikisoissa ihan välttämätön, ratakisoissa melko turha tai ei ainakaan kauhean oleellinen. Riippuu millanen levittäjä radassa on. Kolminkertaista pystyy säätämään lennossa. Ihan yksinkertaisellakin virityksellä tyyliin spinnubarberi pärjää varmaan aika pitkälle kanssa, mutta silloin joutuu pelaamaan skuuttia/barberia vuorotellen.

V.

heharka
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 7:09 am
Paikkakunta: Turku

Re: Barberit fokalle

Viesti Kirjoittaja heharka » La Kesä 19, 2010 8:08 pm

Olisikohan noista barbereista kellään kuvia ?? Olemme kisoissa käyttäneet aina mitä merkillisimpiä virityksiä, välillä ihan tarranauhoja yms. Toimiva ratkaisu olisi tervetullut.

En muista tarkkaan,mutta olisikohan Ex-Kanissa olleiden taljojen päässä taittoplokit (hyvin pienet), jotka tarvittaessa sai vedettyä myös fokalle ? Olisiko siis yksi vaihtoehto periaatteessa vetää vaan samanlainen talja fokan skuuteille, kuin spinnullekin ?

Mitenkä nuo barberit toimivat, jos ovat kiinteät, eli fokan skuutit kulkevat jatkuvasti niiden läpi (ei taittoplokia), tuleeko sotkua ?

vvoltti
Viestit: 88
Liittynyt: La Syys 29, 2007 6:19 pm

Re: Barberit fokalle

Viesti Kirjoittaja vvoltti » Ti Kesä 22, 2010 11:04 am

heharka kirjoitti:Olisiko siis yksi vaihtoehto periaatteessa vetää vaan samanlainen talja fokan skuuteille, kuin spinnullekin ?
Siis onko jotain muita vaihtoehtoja?? Spinnubarberissa ei kyllä ole taljaa, siinä ainoa ero.
heharka kirjoitti:Mitenkä nuo barberit toimivat, jos ovat kiinteät, eli fokan skuutit kulkevat jatkuvasti niiden läpi (ei taittoplokia), tuleeko sotkua ?
Ei ole tullut mitään sotkua. Vähän lisää kitkaa tulee tietysti kun on yksi ylimääräinen ploki välissä ja lisäksi kannelle tulee yksi ylimääräinen ansalanka lisää mihin voi kompastua. Mutta ei nuo fokkabarberit ole tuottaneet mitään ongelmia.

V.

Vastaa Viestiin