Sivu 1/1

Hangon regatta 2011 tulokset ja kisaraportit

Lähetetty: La Heinä 09, 2011 7:28 pm
Kirjoittaja Henna
Kisat on taas jo takanapäin. Kiitokset kaikille kilpakumppaneille! Mukavat kelit sattui tänäkin vuonna, tai ehkä sunnuntaina olisi saanut tuulla vähän enemmän...
Tulokset löytyy täältä: http://www.hangoregattan.fi/sites/defau ... %203_0.pdf
ja kuvia täältä: http://sailpix.pp.fi/regatta11other/#

Ja niitä kisaraportteja toivottavasti täältä foorumilta taas ihan piakkoin!!! Ja rankingpisteet!

Henna

Re: Hangon regatta 2011 tulokset ja kisaraportit

Lähetetty: Ma Elo 01, 2011 2:42 pm
Kirjoittaja Henna
Kun ei muiden kisaraportteja täällä näy, niin kai se on taas pakko olla ensimmäinen :D
Tässä tulee Priscan kisaraportti:

1. Päivä
Tämän päivän naisistossa Janika, Kirsi ja Meri. Olisi saatu myös yksi nuori mies viereisestä veneestä laitapainoksi, mutta painoa ei "miehellä" mielestämme ollut tarpeeksi.
Northin trimmiohjetta löytyi veneestä kolme kappaletta, ja niitä tavattiin taas reippaasti viime hetkillä. Mukaan tarttui ainakin se viisaus, että spinnupuomin pitäisi olla 90 asteen kulmassa suhteelliseen tuuleen.. Koska kippari oli nukkunut yön huonosti tai lähinnä jättänyt nukkumatta, ei mitään tavoitteita päivälle asetettu. Myös spinnun nosto alkoi hieman mietityttää kovan aallokon vuoksi.
Ensimmäisessä startissa näytimme, että ei olla enää ihan niin kilttejä vaikka nättejä vielä ollaankin. Yritettiin nostattaa Kira yli lähtöviivan. No, lähtö meni meilläkin aika hyvin. Koska painoa ei ollut vieläkään saatu laidalle tarpeeksi, jouduttiin ajamaan kryssit vähän löysillä purjeilla. Ja tietysti siitä kärsi sekä nousukulma, että vauhti. Mutta koska oltiin ylämerkillä vielä melko hyvillä sijoituksilla oli pakko antaa käsky spinnun nostolle. Ja hienostihan se saatiinkin lentämään. Myös jiippaukset sujui mallikkaasti aallokosta huolimatta.
Toisessa startissa onnistuttiin missamaan ajanotto ihan täysin. Tässä kohdassa kuultiin kipparin suusta kisan ainoa ärräpää. Ja suunnistettiin viivalle vain muiden expressien perässä. Tällä kertaa lähtö oli sitten toisesta rivistä. Nyt ei saatu kryssivauhtia senkään vertaa kuin ensimmäisessä startissa. Tehtiin kuitenkin taktinen veto ja haettiin omat linjat kaukana muista veneistä. Taktikointi tällä kertaa kannatti ja huonosta vauhdista huolimatta saatiin muita veneitä kiinni ennen ylämerkkiä. Toisella kierroksella jäätiin sitten taas reippaasti. Spinnuilut sentään sujui tälläkin kertaa ihan mukavasti. Toisella kierroksella tuli vielä vähän lisää vaikeusastetta kun vastaantulevat veneet tekivät vendoja suoraan eteen. Ja pientä skabaa oli yhden kisakumppanin kanssa. Viimeiselle alamerkille tultaessa päästiinkin vielä ohi ja järjestys säilyi maaliin saakka.
2. Päivä
Toiseen päivään lähdettiin taas hyvin huonosti nukkuneen kipparin kera. Onneksi tälle päivälle saatiin naisistoon lisävahvistukseksi Elisa.
Ensimmäisessä lähdössä oltiin taas tuttuun tapaan vähän myöhässä lähdöstä, mutta ei se mitään, niin oli muutama muukin. Päästiin hyvin nousemaan lähtöveneen takaa ja kokeilimme niihin muihin myöhästyneisiin edellisen päivän uusia taitoja. Eli nostattelimme veneitä... toinen joutui kääntymään lautakuntaveneen väärälle puolelle ja toinen vene ei noussut millään. Ei auttanut vaikka koko naisisto kiljui kurkku suorana NOUSEE. Ja taisipa jollakin päästä jopa ärräpää... no seuraavaksi huudettiin sitten Protesti! joka tehosikin ihan hyvin ja vene pyöri ympyrän. Ja sekös meitä kikatutti.
Lähtöjen välillä väsynyt kippari yritti ottaa päikkäreitä. Tauko jäi kuitenkin liian lyhyeksi ja toiseen lähtöön valmistauduttaessa oli vielä hieman kankea fiilis.
Toisesta lähdöstä myöhästyttiin myös, mutta ihan vaan vähän. Jäimme liian kauaksi aikaa seuraamaan sitä kääntyykö kutoset takaisin uusimaan koko lähdön vai ei. Eivät palanneet. Koska oltiin taas lähdössä toisesta rivistä päästiin kurvaamaan lautakuntaveneen vierestä koko fleetin päälle. Vene ei vaan noussut ihan niin hyvin kuin muilla, joten tehtiin samantien venda.
Koko päivän aikana oli vaihteleva tuuli, mutta tällä kertaa saatiin kuitenkin vene kulkemaan vähän paremmin, kun oli se viides nainen laidalla painona. Spinnuilu haki vähän muotoaan, kun spinnun käsittelyssä oli nyt vähän eri naiset. Haettiin koko ajan ihan omia linjoja ja saatiinkin spinnuilla ihan rauhassa.
3. Päivä
Kolmanteen päivään startattiin yliväsyneen kipparin johdolla. Päiväksi oli luvattu kevyttä keliä. Ja hyvin se toteutuikin, keli oli jopa kevyempi kuin ennuste.
Siirtopurjehdus satamasta lähtöalueelle kesti useamman tunnin, joten naisiston ja kipparin hermot oli koetuksella jo menomatkalla. Tuuli oli todella kevyttä ja jotenkin jo toivottiin, että päivän kisat perutaan kokonaan... tai ainakin että kisa-alue siirretään lähemmäs rantaa. No lähtö kuitenkin ammuttiin, vaikkakin hyvin paljon aikataulusta myöhässä. Ja tuultakin välillä tuli...
Oltiin taas yllättäen myöhästyä lähdöstä ja vähän jäljessä tultiin lähtöviivalle. Meillä oli kuitenkin lähdössä hyvä vauhti päällä, joten kurvattiin heti koko fleetin kärkeen. Ensimmäistä sijaa saatiin pitää vain melkein ylämerkille saakka, jossa jäätiin seisomaan jonkinlaiseen tuuliaukkoon ja muut meni meistä ohi.
Ylämerkillä nostettiin spinnu ja ehdittiin jiipata se ennen levittäjää. Tosiaankin tuuli oli hieman ehtinyt vaihtaa suuntaa.. Levittäjältä spinnuiltiin melko sivutuulessa kohti alamerkkiä ja välillä spinnu jopa lensi ihan mukavasti. Tällä kertaa Elisa oli siirtynyt kannelle skuuttaamaan spinnua. Skuuttaus tapahtui selällään maaten ja kommentti naisiston uteluihin oli "näin ne teki Kirassakin".
Alamerkille tultaessa muutama vene pääsi ohi ja lähdettiin kohti ylämerkkiä seitsemäntenä. Matkalla ihmeteltiin outoa kuhinaa ylämerkillä.. ja lähemmäs päästyämme totesimme, että maali olikin siirtynyt sinne.Ylämäessä saatiin vene hyvin skuutattua ja hitaasti mutta varmasti jätimme kaksi venettä taaksemme. Ihan vähällä oli taas, ettei saatu yhtä pykälää parempaa sijoitusta.
Päivän aikana huomasi, että hermot oli kireällä koko poppoolla. En tiedä oliko syynä kisaväsymys vai heikko tuuli... tai ehkä molemmat. Kolmantena päivänä ei ajettukaan kuin yksi lähtö kevyen tuulen vuoksi ja sijoitus siinä oli 5. Kokonaissijoitus Regatassa 7/11

Re: Hangon regatta 2011 tulokset ja kisaraportit

Lähetetty: To Elo 04, 2011 10:28 am
Kirjoittaja Meri
Ehkä tämä menee kisaraporttien (vai tulosten?) joukkoon: Latasin Erik Lähteenmäen, Sailpix, ottamia kuvia Hangon regatasta Express-purjehtijoiden valokuva-albumiin. Linkki löytyy etusivun vasemman käden valikosta ("Valokuvat").