Sivu 1/1

Pistelaskusta

Lähetetty: Ma Kesä 21, 2010 12:37 pm
Kirjoittaja johncallas
Moikka

Ihan mielenkiinnosta muutama kysymys pistelaskuun liittyen. Hieman poikkeuksellisesta kelistä johtuen HTPS:n kisoissa aika moni ilmoittautunut jätti saapumatta viivalle. Rankingin pistelaskussa DNS/DNC veneet oli kuitenkin laskettu fleettiin mukaan ja siten vaikuttamaan kisoista kertyneeseen kokonaispistemäärään. Expressien sivuilla sanotaan ranking-pisteytyksestä seuraavaa (http://www.expresspurjehtijat.net/kilpapurjehdus-2/):

Yksittäisestä ranking-kilpailusta saa pisteitä P seuraavasti:

P=N-S+2,

missä N on osallistujien (=vähintään yhden lähdön startanneiden) lukumäärä ja S on sijoitus. Voittaja saa siis N-1+2=N+1 pistettä ja viimeinen N-N+2=2 pistettä. Kilpailuun osallistumattomat veneet saavat 0 pistettä.

Kysymys kuuluukin a) tuleeko ilmoittautuneet mutta starttaamatta jättäneet veneet laskea fleettiin mukaan ja b) kuuluuko näille veneille jakaa pisteitä kyseisestä kilpailuista? Eli ovatko kyseiset veneet osallistuneet kilpailuun? Ja kannattaako siten jokaiseen kilpailuun ilmoittautua vaikkei olisi aikomustakaan saapua paikalle?

En suoraan sanottuna tiedä mitä ISAF:n säännöissä tarkalleen sanotaan asiasta, mutta nyt tehty laskelma on ainakin Expressien kotisivujen ohjeistuksen kanssa vähän ristiriitainen (kts. yllä).

T. Jussi / Bastardo

Re: Pistelaskusta

Lähetetty: Ma Kesä 21, 2010 6:55 pm
Kirjoittaja Pepperoni
Hyvä pointti. Korjataan jossain vaiheessa.

-Olli

Re: Pistelaskusta

Lähetetty: Ti Kesä 22, 2010 10:57 am
Kirjoittaja vvoltti
Alunperin kun tuon kehitin, niin ajatus oli että jos kaikissa lähdöissä on DNC venettä ei lasketa mukaan, mutta jos on yksikin DNS (=saapui paikalle, mutta ei lähtenyt), niin vene on mukana pistelaskussa. Sen voi toki sopia ihan miten vaan, mutta noin sen alunperin ajattelin.

V.

Re: Pistelaskusta

Lähetetty: Ti Kesä 22, 2010 11:00 am
Kirjoittaja Pepperoni
Kiitos Ville tiedosta.

Tehdään siis vielä yksi versio :)

-Olli

Re: Pistelaskusta

Lähetetty: Ti Kesä 22, 2010 11:19 am
Kirjoittaja vvoltti
Eiku perskuta, nyt rupesinkin miettimään, että taisi se sittenkin olla niin, että piti olla vähintään yksi DNF. Noinhan se on kirjoitettu ja sen mukaan pitäisi mennä. Oisko alkuperäinen ajatus ollut niinkuin väitin, mutta sitten jossain vaiheessa muutettiin noin, että pitää myös lähteä vähintään kerran. Siihen saattoi olla joku syy ehkä? Tai sitten itse sekoitan tässä tiististen pistelaskusysteemiin. Jokatap tehkää niinkuin "virallisiin papereihin" on kirjoitettu ja muuttakaa säännöt sitten ensi kaudelle jos haluutte.

V.

Re: Pistelaskusta

Lähetetty: Ti Kesä 22, 2010 11:52 am
Kirjoittaja Pepperoni
Eli muutetulla versiolla mennään...