SUUNTO CUP 2010

Kuinka mennään lujaa?

Moderator: mhm

Post Reply
Pepperoni
Posts: 62
Joined: Mon Oct 01, 2007 8:07 am

SUUNTO CUP 2010

Post by Pepperoni »

Moi kaikki!

Muistutuksena: Suunto Cup purjehditaan reilun viikon päästä. Viimeinen ilmottautumispäivä on 25.5. (+ luonnollisesti jälki-ilmottautuminen).

NYT KAIKKI UUDET JA VANHAT VENEET MUKAAN NIIN SAADAAN KUNNON PÖHINÄT AIKAISEKSI!!

-Olli
pljungbe
Posts: 12
Joined: Mon Feb 23, 2009 9:19 pm

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by pljungbe »

Terve!

Onko kuinka monta venekuntaa lähdössä mukaan kahinoihin?


T:Paul
FIN 1101 Milla
maximus
Posts: 12
Joined: Fri Feb 15, 2008 1:30 am

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by maximus »

Maximus tulossa
Philipp
Posts: 8
Joined: Tue Feb 05, 2008 12:56 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by Philipp »

Camile myös mukana.
krisse
Posts: 26
Joined: Thu May 22, 2008 5:17 pm
Location: Espoo

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by krisse »

Kira tulossa.
Pepperoni
Posts: 62
Joined: Mon Oct 01, 2007 8:07 am

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by Pepperoni »

Pepperoni mukana
mhm
Posts: 29
Joined: Fri Aug 22, 2008 9:44 am
Location: Helsinki

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by mhm »

Ragamuffin tulossa.
johncallas
Posts: 4
Joined: Thu Jul 30, 2009 10:17 am

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by johncallas »

Bastardo tulossa
jonih
Posts: 2
Joined: Mon May 24, 2010 12:44 pm

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by jonih »

Flash tulossa.
jyri
Posts: 1
Joined: Fri Oct 05, 2007 5:46 pm
Location: Helsinki

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by jyri »

Bluegrass tulossa.
--
jyri
Red Eye Racing
Posts: 1
Joined: Tue May 25, 2010 11:33 am

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by Red Eye Racing »

Myös Albino ilmestyy paikalle.
mrian
Posts: 12
Joined: Mon Oct 08, 2007 11:43 am

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by mrian »

krisse
Posts: 26
Joined: Thu May 22, 2008 5:17 pm
Location: Espoo

Re: SUUNTO CUP 2010

Post by krisse »

Tässä vihdoin Kiran raportti Suunto Cupista 2010 sopivasti uuden kauden alkuun

Suunto Cupin ensimmäisen päivän sää ei ollut houkutteleva: kylmää, sadetta ja heikkoa tuulta. Ilahduttavasti paikalla oli kuitenkin 10 expressiä. Ragamuffin ja Albino ilmestyivät ensimmäistä kertaa uusien omistajien komennossa ranking-kisoihin. Paikalla oli myös kisaamisesta taukoa pitänyt Bluegrass.

Jostain syystä ensimmäistä lähtöä jouduttiin odottamaan kauan. Kylmässä ja sateisessa säässä olisimme toivoneet nopeaa kisan käynnistämistä varsinkin kun tuulta näytti olevan tarpeeksi.

1.Lähtö
Lähdössä tuulta oli ehkä noin 2 m/s kaakosta. Otimme hiukan huonon startin, jonka jälkeen yritimme vain päästä muiden häirinnästä vapaisiin tuuliin. Ylämerkille tultaessa tuuli tyyntyi. Pepperoni käänsi ensimmäisenä, Bastardo toisena ja me jäimme muiden kanssa lähes pysähdyksiin ylämerkin lähelle. Lokissa lukemat vaihtelivat välillä 0.0-0.2 ja veneiden kryssikulmat näyttivät lähentelevän jo 90 astetta. Hetken päästä uusi tuuli virisi vasemmalta. Onnekkaasti olimme pääjoukosta vasemmalla saaden tuulen ennen muita ja pääsimme ajamaan suoraan merkille. Nyt rata oli niin vino, että lenssi ajettiin kokonaan samalla halsilla ja seuraavalla kryssillä päästiin lähes suoraan ylämerkille. Kryssillä ajoimme Bastardon ohi alakautta, mutta heidän nousukulma oli kuitenkin sen verran parempi ettemme päässeet iskuetäisyydelle. Lähdön voitto Pepperonille, Bastardo toinen, Kira kolmas.

2.Lähtö
Heikko tuuli jatkui, mutta onneksi tuulta oli riittävästi kisaamiseen. Ensimmäistä starttia hieman parempi lähtö meiltä, mutta Bastardo, Ragamuffin ja Maximus taisivat ottaa hyvät startit. Pepperoni sortui varastamiseen. Ylämerkillä järjestys Bastardo, Maximus, Kira, Ragamuffin. Maximus leikkasi lenssillä ehkä hieman liikaa ja pääsimme jiippaamalla hyviin asemiin sisäpaikan hankkimiseksi. Alamerkillä olimmekin heitä edellä. Bastardo jatkoi vakuuttavasti kärjessä. Seuraavalla kryssillä Ragamuffin löysi paremmat tuulet ja oli meidän edellä ylämerkillä. Spinnun nosto ei kuitenkaan mennyt heiltä aivan putkeen ja pääsimme yläkautta ohi. Hässäkästä toivuttuaan he kuitenkin saavuttivat meitä ja vaikuttivat halukkailta nostatteluun. Emme halunneet lähteä siihen ja jiippasimme alta pois. Alamerkille tultaessa järjestys kärjen osalta säilyi samana. Meidän ero Bastardoon oli ehkä pari veneenmittaa. Maalilinjaa lähestyttäessä Bastardo kuitenkin jostain syystä vendasi edeltämme poijun päätä kohden. Maalilinjan veneen pää oli kuitenkin edullisempi ja jatkoimme Bastardon perän takaa kohti veneen pään leikaria. Bastardo käänsi uudelleen kohti veneen päätä, mutta ylimäärinen venda ja epäedullisempi kohta linjalla rokottivat sen verran, että pääsimme venyttämän hiuksen hienosti ohi. Tämän ansiosta tilanne seuraavaa päivää ajatellen oli osaltamme jo ihan hyvä ollessamme tasapisteissä Bastardon kanssa.

Sunnuntaina heti rannasta lähdettyämme vastaan tuli sankka sumu. Muutamia kilpailijoita tuli mereltä takaisin. Jatkoimme kuitenkin rata-alueelle (onhan sitä aikaisemminkin Suunto Cup:iin sumussa ajeltu). Melkin kohdalla sumu hälveni yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin ja horisontti merelle päin oli kirkas. Rata-alueella noin tunnin ajelun jälkeen suuri osa kilpailijoista ja myös tuomariveneet puuttuivat. Lähtöä olikin lykätty sumun takia tunnilla. Noin tunnin odottelun jälkeen kisa saatiin käyntiin hyvässä purjehdussäässä. Ei sadetta ja tuulta lounaasta noin 6-8 m/s koko kisan ajan, puuskissa hiukan enemmän.

3.Lähtö
Arvioimme poijun pään edullisemmaksi ja päätimme lähteä sieltä. Linjalla oli hyvä maamerkki vasemmalla ja linjan paikan arviointi oli suhteellisen helppoa. Linja oli pitkä ja kun muita luokkia ei samassa lähdössä ollut, oli linjan tuntumassa hyvin tilaa ajella. Veneen päässä taisi kyllä olla ahtaampaa. Lähdön jälkeen olimme aika lähellä kärkeä, mutta jälleen ainakin Bastardo oli ottanut paremman lähdön ja käänsi ylämerkillä ensimmäisenä.

Toiselle lenssille tultaessa olimme päässeet iskuetäisyydelle Bastardosta, muut olivat jääneet turvallisen tuntuisesti. Keskityimme vain peittämään Bastardoa ja hakemaan hyviä asemia alamerkille. Lenssin loppupuolella pääsimmekin lähietäisyydelle ja haastoimme Bastardon nostatteluun. Sen seurauksena molempien veneet lähtivät hallinnasta. Saimme oman veneemme hiukan aikaisemmin takaisin hallintaan ja huomasimme tilaisuutemme tulleen. Käänsimme Bastardon perän takaa kohti alamerkkiä, Bastardon jatkaessa vielä hetken sivutuuleen broachissa. Rakoa saatiin juuri riittävästi peitosta pääsemiseksi ennen alamerkkiä. Toinen niukka voitto meille.

4.Lähtö
Pistetilanne oli osaltamme suhteellisen mukava. Varastaminen tai välinerikko voisi kuitenkin vielä pilata kisan, koska kaikki lähdöt laskettiin mukaan. Arvioimme poijun pään jälleen hiukan edullisemmaksi ja hyvän maamerkin avulla arvelimme ajoituksemme olevan lähes täydellinen. Ilmeisesti veneen pää oli kuitenkin edullisempi tai sitten lähdön jälkeisen karikon väistämiseksi tarvittu venda hidasti meitä sen verran, ettemme aivan päässeet (paaralla) kärkiveneiden edestä. Ylämerkille tultaessa Bastardo oli jälleen ykkönen, me iskuetäisyydellä perässä. Lenssin alussa Bastardo leikkasi ehkä liikaa ja pääsimme hyviin asemiin heidän perään alapuolelle tarkoituksena ajattaa heitä niin pitkälle, että alamerkille päästäisiin yhdellä jiipillä. Jiippasimme samaan aikaan säilyttäen sisäpaikan ja hyvän lenssivauhtimme ansiosta saimme säilytettyä sisäpaikan alamerkille (tällä lenssillä loki kävi surffissa yli 10 solmun). Seuraavalla kryssillä yritimme vain pitää Bastardoa. Muutaman vendan jälkeen he tekivät valevendan, reagoimme turhan nopeasti ja he pääsivät pidosta. Ylämerkille ajoimme vasenta laitaa, Bastardon ajaessa oikeata. Ilmeisesti vasen laita oli parempi tai sitten Bastardon hyvä vauhti katosi johonkin, koska ylämerkillä rakoa oli tullut eduksemme selvästi lisää. Viimeinen lenssi olikin osaltamme leppoisaa sunnuntaiajelua. Takana käytiin kuitenkin vielä kovaa taistoa.

Kisan tulos oli osaltamme erittäin hyvä varsinkin kun laskimme olleemme kärjessä koko viikonlopun aikana vain noin 1.5 ratakierroksen ajan. Bastardon muuten vakuuttavan menon pilasi muutama epäonnen hetki. Pepperoni sortui varastamiseen ja sunnuntaina spinnufallin karkaamiseen (voisihan sen spinnun nostaa fokan fallillakin). Maximuksen hyvä suoritus kolmanneksi yllätti. Hyvä asia oli, että tuloslistalla sijoitukset vaihtelivat aika paljon, joten jatkossakin kaikille löytynee sopivia kilpakumppaneita.
Post Reply